Informatie

Scouting Beyloo Ter Horst is gelegen aan Smalbroek 25, 9411 TS te Beilen en beschikt over een prachtig gelegen locatie met meerdere gebouwen, een speelveld en kampeerterreinen. Deze faciliteiten zijn te huur voor scoutinggroepen, scholen en verenigingen. Maar uiteraard kunt u de accommodatie ook gebruiken voor een reunie, familiedag of familieweekend.

De gebouwen
De accommodatie van Beyloo Ter Horst bestaat uit drie gebouwen: het Oelebred, de Kapschuur en het Stookhok. 

Op de begane grond van het Oelebred bevind zich een grote leefruimte voorzien van centrale verwarming en een open haard. Deze ruimte kan voor ongeveer 40 personen dienen als dagverblijf.

In de losstaande Kapschuur bevinden zich ruimtes op de begane grond en op de eerste verdieping. In dit gebouw mag ook geslapen worden. 

Om een grote groep nog meer van dienst te kunnen zijn beschikken wij nog over een aparte kookgelegenheid waar voor ruim 100 personen gekookt kan worden. Het voormalige stookhok van de boerderij is hiervoor omgebouwd en voorzien van grote branders. De benodigde grote pannen voor zo'n groep zijn vanzelfsprekend ook beschikbaar.


Het kampeerterrein
Aansluitend aan het speelveld bevinden zich twee kleinere en een groot kampeerterrein van totaal ongeveer 0,8 ha. Het terrein is omringd door lage bosjes en aan de achterzeide wandelt u zo het bos in.

In overleg is het mogelijk om op houtvuur te koken en om gaten te boren voor pionier opbjecten.

Ons grote speelveld is ongeveer 40 meter lang en 35 meter breed en geschikt voor allerlei vormen van sport en spel. In de drukke zomer periode kan dit veld ook als kampeerterrein gebruikt worden. 

De gebouwen en terreinen vormen zo een unieke gelegenheid voor een gezamenlijk kamp van een gehele scoutinggroep waar alle speltakken tot hun recht kunnen komen.
De directe omgeving
Direct aansluitend aan het terrein ligt een uniek bosgebied: het Terhorsterzand. Op een vierkante kilometer vind je zowat alles wat Drenthe aan natuur te bieden heeft: bos, heide, vennen, zandvlakte, jeneverbes en een recreatieplas. Het gebied vormt een uitloper van een veel groter gebied, het nationaal park Dwingelderveld, waar ook prachtige hikes gehouden kunnen worden.
 

Bereikbaarheid
De accommodatie is via de openbare weg goed bereikbaar, maar ook met het openbaar vervoer. Een parkeerplaats voor ongeveer 12 auto's is aanwezig. Het centrum van Beilen ligt op 2,5 km en is gemakkelijk lopend te bereiken. Het terrein ligt op een afstand van ongeveer 3,0 km van het dichtstbijzijnde treinstation.