Welpen - Algemeen

Hallo,
Leuk dat je de welpensite aangeklikt hebt!
Misschien ben zelf al welp en zit je bij scouting. Misschien zit je nog niet bij scouting en wil je graag wat meer te weten komen over scouting.

Welpen zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Zij spelen hun spel in de wereld van het “jungleboek” dat de kinderen meeneemt in het verhaal van Mowgli in de jungle. Wij doen vaak spelletjes of andere activiteiten met dit thema. Dit spel is ontwikkeld door Scouting voor 7 tot 11 jarigen. In deze speltak wordt fantasie afgewisseld met het leren van technieken en er wordt ook gewerkt in groepen.  De kinderen beginnen met leren samenwerken en de zelfstandigheid krijgt een plaats in het spel. Typische scoutingactiviteiten die je doet zijn kamperen, pionieren, speurtochten, lopen, kampvuur, seinen, geheimschrift, hiken, bosspelen en nog veel meer.

Alle welpen worden samen de horde genoemd en de horde is weer verdeeld in vijf groepjes, de nesten. In elk nest zitten ongeveer 7 kinderen. Met de kinderen in je nest doe je samen spelletjes en help je elkaar als dat nodig is. Iedere nest heeft een eigen kleur die bestaat uit een lint met een ringetje, dat aan het linker epilet (flapje op je linkerschouder) van je uniform vast moet zitten.  Zo kun je gemakkelijk herkennen welke kinderen bij jou in het nest zitten.

Aanmelden
Momenteel hebben de welpen een wachtlijst. Als je je aanmeldt voor scouting kom je eerst op de wachtlijst te staan. Als er een plekje is, wordt je gebeld of gemaild en dan mag je eerst drie opkomsten gratis komen kijken. Je hoeft dus niet meteen lid te worden. Na de derde keer hebben we een gesprekje met jou en je ouders. We kijken dan of jij het leuk vindt en lid wilt worden en we kijken ook of je in de groep past en hoe alles gaat en of je van ons lid mag worden. Meestal is dit geen enkel probleem.
Als je je wilt aanmelden voor de wachtlijst kun je een e-mail sturen via de pagina 'inschrijven'.

Let op: op de wachtlijst is momenteel een stop in verband met de (lange) wachttijd. Je kunt je nu helaas niet aanmelden voor de welpen. Probeer het over een poosje nog een keer.