Welpen - Kampen

De welpen hebben ongeveer vier keer per jaar een kamp. De ene keer gaan we dan in een tent slapen, de andere keer slapen we binnen in het gebouw. Van tevoren krijg je altijd een e-mail met daarin de informatie over het kamp, een paklijst en wat het kamp gaat kosten. Wij vinden het belangrijk maar ook erg leuk als alle welpen met ons meegaan op kamp. Als de extra kosten voor een kamp een reden zijn om niet mee te gaan, schroom dan niet en neem even contact op met de leiding.

Aan het begin van het seizoen in september hebben we het startkamp. Dit kamp hebben we samen met alle speltakken van onze eigen groep en zijn meestal op ons eigen terrein. Elk jaar is er een ander thema op het kamp en doen we spellen in dat thema.

In het voorjaar hebben de welpen het voorjaarskamp. Dit kamp heeft een thema dat gekoppeld is aan het thema van het NPK en is deels ter voorbereiding. De spellen en activiteiten staan dan ook in het teken van dat thema. De kinderen slapen tijdens dit kamp binnen in het gebouw.

Met Pinksteren is er elk jaar het Noordelijk Pinkster Kamp (NPK). Dit is het grootste, jaarlijks terugkerende kamp van Europa voor alle groepen uit Noord-Nederland. Het kamp duurt van vrijdagavond tot en met maandagmiddag in de Marnewaard. Er is sprake van een thema waarbij de kinderen in de opkomsten ervoor al themakleding voor zichzelf maken. Tijdens het kamp wordt er in tenten geslapen.

Als laatste is er nog het zomerkamp. Dit kamp vindt plaats tijdens de eerste week van de zomervakantie. Elk jaar gaan we naar een ander terrein toe, meestal zijn dit Labelterreinen van scouting zoals in Dwingeloo en Ommen. Het kamp duurt van maandag tot en met vrijdag en de kinderen slapen in tenten.