Welpen - Opkomsten

Elke zaterdag hebben de welpen opkomst van 9.30 tot 12.00 uur. Elke opkomst begin je met de opening samen met de andere speltakken (bevers en scouts). Tijdens de opening worden de vlaggen gehesen en wordt de welpenwet opgezegd. Na de opening gaan we kijken welke welpen er allemaal zijn. Daarna gaan we een openingsspel doen op het grasveld of in het bos. Na het openingsspel wordt er een langere activiteit gedaan. We gaan bijvoorbeeld vlaggenroof spelen, verstoppertje, balspelen, pionieren (met hout en touw iets maken), vlotten of hutten bouwen, tochten lopen en we stoken wel eens een vuurtje om een broodje af te bakken aan een stok. Als het lekker weer is in de zomer gaan we ook wel eens zwemmen in het strandbad. Als er dan nog tijd is, doen we een sluitspel. Aan het eind van de opkomst ga je sluiten en daarna is het weer tijd om naar huis te gaan. Er wordt een afwisselend programma aangeboden en eigenlijk zijn we altijd buiten.

Door het jaar heen werken we aan verschillende thema's. Zo gaan we bijvoorbeeld bezig met gezondheid, EHBO, vuurtje stoken, dingen bouwen met hout en touw, koken, bezig met de natuur en routes lopen. Soms zijn we voor een langere periode met een bepaald thema bezig en kunnen de kinderen een insigne halen. Dus samengevat doe je samen met andere welpen spellen en activiteiten om leuke en leerzame ervaringen op te doen.

Het programma is vaak een verrassing. Een andere keer wordt er iets georganiseerd en krijg je van tevoren via e-mail een bericht daarover. Zo hebben we elk jaar een eieractie om geld op te halen voor onze scoutinggroep. Ook hebben we meerdere dagopkomsten, bijvoorbeeld met JOTA of een opkomst samen met een andere scoutinggroep. 

De welpen worden met ingang van het seizoen 2019/2020 geleid door: Karin Kroon, Esther Jansen, Meike De Does, Bernard Prakken,   Maaike Van der Zalm, Martijn Bakker, Roan Jonker en Frederique Smit.

Ben je benieuwd naar wat we allemaal doen tijdens een opkomst? Neem dan een kijkje op onze facebook-pagina: https://www.facebook.com/WelpenBeylooTerHorst. Op deze pagina vindt je foto's, filmpjes en verhaaltjes van onze opkomsten.