Scouts

Wat zijn scouts:
De leden van 11 tot en met 15 jaar heten scouts dit zijn jongens en meisjes. Het thema dat centraal staat bij deze groep is de 'ontdekkingsreis'.
De scouts zijn relatief zelfstandig en leren samen werken met anderen in de groep. Zo wordt de scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren.

De scouts zijn verdeeld in 6 patrouilles van zo’n 6 tot 7 personen. Binnen deze patrouilles zijn er de patrouilleleider (PL) en assistent patrouilleleider (APL). De PL en APL zijn vaak de oudsten van de patrouille en zij moeten de patrouille leiden en aansturen.
 

Wat doe je bij de scouts:
Voorbeelden van activiteiten van de scouts zijn:
- koken op houtvuur
- vlotten bouwen
- grote bosspelen
- torens e.d. bouwen
- kampen

Opkomsten:
Zaterdags openen we om 9.30 uur met de hele groep. De scouts hebben dan in hun scoutfit aan en de groepsdas om. Tijdens de opening wordt de vlag gehesen en zeggen we de wet op. Om 12.00 uur sluiten we de opkomst rond de vlaggenmast.

Het leidingteam
Wij als leiding proberen een zo afwisselend mogelijk programma te bedenken. Zo leren de scouts verschillende technieken, zoals vuur stoken, pionieren, hike technieken en veilig hakken, verder gaan we regelmatig het bos in om een spel te spelen.

Aanmelden:
Lijken de scouts jou ook zo leuk? Meld je dan snel aan via de pagina 'inschrijven'. Mocht er een plekje zijn dan word je gebeld of gemaild en mag je gratis 3 opkomsten komen kijken. Na de 3de keer word gekeken of je het leuk vind en lid wil worden.
Aanmelden voor op de wachtlijst kan vanaf 9,5jaar.